Hu gör man de saftigaste och godaste biffarna?
Jo det ska jag förklara här.
Det här behöver du:
700 gram nötfärs
smör
3 msk oxfond
1 msk bbq-sås
1 klyfta pressad vitlök
1 ägg
2 tsk torkad oregano
150- 200 gram smulad fetaost
Salt & nymalen peppar
Gör så här:
Häll upp samtliga ingredienser till till biffarna och rör så att det blandar sig. Forma stora biffar av smeten, och stek i en stekpanna med rikligt med smör. Under tiden ställ ugnen på 125 grader. Biffarna steker du bara så de får färg, sedan lägger du dem i en ugnssäker form och in i ugnen. Där får de gotta sig tills de är färdiga.
Klart att servera med kokt potatis, och en god brunsås
Låter gott! Hur lång tid i ugnen ungefär? Om man, som jag, har dålig koll.
Beror på hur rosa du vill ha dem. Provskär. 🙂
Använd termometer om du är osäker. 70 grader skall köttfärsbiffar vara om man skall vara säker på att bakterier ska vara borta som det kan vara i köttfärs.
Då riskerar man inte heller att dom blir för torra👍😍
Googla annars för tips.
Ha d gott!
Hej Jenny! vilken bbq- sås är det du använder i biffarna..mvh.
olika från gång till gång 🙂
Provade detta recept idag, blev så god smak 🙂 Super goda kryddkombo. hade inget ägg i. Var meningen jag skulle göra hamburgare. Men det blev en blandning av pannbiff/burgare med allt till. Supergott !!!
Hej! Kunde man ersätta fetaosten mot en annan sorts eller kommer det inte bli lika saftigt?