Kan se att många är inne och letar långpannekakor, kan det vara till skolavslutning måntro.
Här en en klassiker som är så god och lätt att baka.
Det här behöver du:
175 gram smör
6 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 krm salt
1 krm vaniljsocker
Knäckig topping:
75 gram smör
2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl sirap
200 gram kokosflingor
Gör det här:
Ställ ugnen 225 gram.
Smält smöret i en kastrull rör ner ägg, socker och rör ihop övriga ingredienser och blanda ner.
Rör om tills du har en smidig smet. Lägg bakplåtspapper i en långpanna ( cirka 30 *45 cm) och fördela ut chokladsmeten.
Grädda i mitten i cirka 10 minuter, under tiden gör du toppingen.
Blanda smör, socker och grädde & sirap och koka upp, rör om då och då. Låt sjuda ett par minuter, och vänd ner kokosen. Låt sjuda ytterligare 1 minut, och ta ut kakan och fördela ut knäcktäcket, grädda ytterligare 8-10 minuter.
Ta ut och låt svalna något innan du skär lagom stora bitar.
Dom ser jättegoda ut! Dom skulle jag vilja baka 🙂
//Jenny
Men åh så smaskigt! Jag vill baka de nu på en gång! 🙂
/Sandra http://kojatillslott.se
Hej Jenny De här kakorna är så otroligt goda men tyvärr är det många i omgivningen som inte tycker om kokos 😣 tror du det skulle fungera med havregryn istället som ”tosca”? Mvh Leila
Var är porslinet från? Såååå fint <3
Min absoluta favoritkaka! Vilken nostalgi! Den skall italienarna få smaka snarast.
Kram C
jag kallar dessa för ”Malins kaka” har någon annan hört det namnet? det är iaf sååå gott (vad de än heter) 🙂
Hej , hur många blir det? Är receptet till en stor långpanna?