Hej,
När jag går på fik så beställer jag alltid in biskvier. Det är den godaste kondiskakan jag vet.
Och ni hittar ju mängder med recept på biskvier här på bloggen, bara kolla här.
Nu har jag provat att baka denna goding med olika smaker i långpanna också, förra veckan vart det citronbiskvier. Och nu har jag även provat Daimbiskvier. Smidigare kaka får du leta efter. Jag finns på instagram också om ni vill ha fler enkla tips @jennysmatblogg
Det här behöver du till en form 25*30 cm
500 gram mandelmassa
2 äggvitor
1 dl strösocker
Fyllning:
250 gram mjukt smör
100 gram mjölkchoklad (daimsmak)
1 tsk vaniljsocker
3- 3 1/2 dl florsocker
2 äggulor
Topping:
200 gram mörk choklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en skål ( jag använde den grova sidan på ett rivjärn )
Rör ihop med äggvita och socker. Klär en långpanna på cirka 25*30 cm och fördela ut fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 – 15 minuter eller tills botten fått vacker färg.
Under tiden rör du ihop chokladkrämsfyllningen. Smält chokladen över vattenbad och rör ihop med resten.
Låt botten svalna något innan du breder ut chokladkrämsfyllningen. Ställ sedan i kylskåp och låt svalna helt. Smält sedan chokladen och bred över. Låt kakan svalna men låt inte bli för kall ( då är det svårt att få till snygga bitar) skär sedan lagom stora portionsbitar.
Mums!
Går dessa att frysa? 🙂
Men wow! Det jobbiga att baka biskvier är ju pillret med de olika. Att då kunna göra i långpanna låter ju så smidigt! Måste testa det 😍 blir dock med mjölkfritt smör och mjölkfri choklad, trist men det funkar ju faktiskt också
Går det bra att frysa in dessa godingar?
Jajamän 🙂
Inget illa ment men lite tröttsamt med en ofta återkommande fråga i kommentarsfältet…
Du borde kanske avsluta dina kakrecept med en not om huruvida de går att frysa 🙂
Alla kakor går att frysa 😗
Är det riktig smör du har i eller margarin?
smör 🙂
Det bör väl gå att göra dessa med nougatfyllning? (sett ditt recept på nougatbiskvier men att göra dom i långpanna verkar hemskt mycket smidigare..) men då till ett litet problem för mig som är o-rutinerad: hur skulle du räkna ut måtten för självaste nougatfyllningen? 🙂 Receptet som är till nougatbiskvier känns som att det blir lite för lite till en långpanna. Hade du bara dubblat det eller hur hade du gått till väga? 😀
Biskvier som är så gott! Testade ditt recept idag men botten blev alldeles för kladdig. Det gick knappt att lossa biskvierna från bakplåtspapperet. Vet inte vad jag gjorde för fel? Det känns som om jag inte kunde haft den i ugnen längre än vad jag hade för då hade botten blivit alldeles för mörk. Storleken på formen hade måtten du rekommenderade. Trist att det blev så. Det var på håret att chokladen över kakan räckte och då lyser det nästan igenom. Får nog hålla mig till vanliga biskvier i fortsättningen fast det är mycket mer jobb.
Vad brukar du använda för god mörk choklad och vit choklad till den andra?
Detta ska jag testa på att göra nu. Blir perfekt till fredagsfikat
Jag upplevde att de satt fast i bakplåtspappret 🙁 Vad kan jag göra annorlunda till nästa gång. I övrigt superenkla att göra och goda 🙂
Har gjort den några ggr och sååå farligt god men så kladdig att få ut bottnen! Hur gör du för att få it den smidigt?
Nästa gång köper du vanlig marabou original och smälter tillsammans med 2 dubbelnougat. Mkt godare 😃👍🏻
Min mandelmassebotten blev tyvärr alldeles för kladdig. 🙁
Hej!
Går det att byta ut mandelmassan mot något annat? Har mandel och nötallergiker hemma, men skulle så gärna vilja baka dessa 😍
Detta undrar jag också av samma anledning 🥰. Saknar biskvier nått väldigt 😅🫣
Ett tips är att lossna bottnen o vända på den och bre krämen på den kladdiga sidan. Kakan lossnar lätt o smidigt🤗
Jag har letat efter ett biskvi recept som liknar ett gammalt jag tappade bort i flytten länge nu, de här är mest lika (och vågar jag kanske tillomed påstå godare) <3 Tack!
Ska äggvitan vispas ”fluffig” först eller ska den blandas med mandelmassan ovispad?