”Det finns redan en massa kladdkakor på Jennysmatblogg men vi ville prova en egen variant.”
// Melvin & Isak
För 10 personer behöver du:
3 dl vetemjöl
2 krm salt
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
5 dl strösocker
4 ägg
225 g smör
150 g saltade blandade nötter
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 25 * 20 form.
Smält smöret och låt det svalna ett par timmar så det kladdiga tar ihop sig.
Vispa äggen med socker poröst.
Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl.
Tillsätt nötterna.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan cirka 35-45 min. Kakan ska vara lös i mitten men fast i kanterna när den är färdig.
nötter till låter kanon!😁
Choklad och nötter är ju en prefekt kombination. Ska definitivt testa denna kladdkaka. Ser supergod ut! 🙂
Ska man grädda formen i nedre delen av ugnen eller i mitten? Tänker på att det var rätt så lång tid med tanke på att den ska vara kladdig.
Lång tid, men den är rätt ”tjock” så känn er fram. Den ska vara fast i kanterna och dallrig i kanterna. 🙂