Visste ni att det är möjligt att baka bullar på 20 minuter?
Det visste inte jag, och dessa blir dessutom löjligt goda med tanke på den lilla ansträngningen. Bullar gjorda på bakpulver istället för jäst, därav ingen jästid.
Receptet hittade jag på mat.se men ändrade om lite då jag ville ha krämigare fyllning.
Det här behöver du till 15-20 bullar:
75 gram smält smör
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
2 1/2 dl mjölk
1 msk bakpulver
7 dl vetemjöl
Gör fyllningen:
50 gram mjukt smör
3 tsk kanel
1 tsk vaniljsocjer
1/2 dl strösocker
Garnering
1 ägg
pärlsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Rör ihop alla ingredienser till degen.
Kavla sedan ut den tunt till en rektangel.
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
Mycket fyllning = saftiga bullar.
Bred ut fyllningen och rulla ihop. Skär sedan upp bullarna cirka 2 cm breda.
Och lägg dem i bullformar på en bakplåt.
Pensla dem med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Och så puts in i ugnen en cirka 14-16 minuter eller tills de får vacker färg.
Now we talking, såna bullar kan till och med jag tänka mig att slänga ihop! Älskar enkla snabba recept, tack!
Trevlig fredag:)
Men shit vilket bra recept. Måste absolut testas.
Tack och kram på dig Jenny
Malin
Jag har bakat hastbullar innan med kardemummasmak, bara att klicka i formarna sen.
Kanelbullar däremot fixar jag inte med jäst, tyvärr, så detta recept passar mig perfekt och det måste jag bara testa.
Kram ❤
Vad tror du om att göra dom glutenfria?
Kanon goda, snabbt gick det att baka Toppen 👍
Går det lika bra att frysa dom här?
Gjorde just dessa. Oj så goda de blev. Tog kardemumma istf kanel då vi inte hade nån kanel hemna :).
Jätte goda bullar tack jenny
Mkt lättgjorda och goda bullar. TACK.