En frisk och fräsch efterrätt.
Till botten behöver du:
200 gram digestiv
125 gram smör
Till fyllningen :
2 burkar (a 397 gram) sötad kondenserad mjölk
2 dl nypressad limesaft
skalet av en lime
6 äggulor
Gör så här:
Ställ ugnen på 170 grader.
Mixa kexen till smulor, smält smöret och rör ihop.
Tryck ut i en rund form cirka 25-26 cm, med avtagbara kanter. och grädda i mitten på ugnen i 10 minuter.
Ta ut och sänk värmen till 150 grader. Häll upp kondenserad mjölk i en skål och rör ihop den med limesaften + skal.
Vispa ihop äggulorna innan du rör ihop dem med smeten. När smeten är jämn ( rör inte onödigt mycket ) häll den över botten och ställ in i mitten på ugnen i cirka 15-20 minuter.
Ställ sedan kallt i minst 4 timmar, men gärna över natten.
Smaklig fika
Men gud va gott!! Sedan superduper med så få ingredienser, måste göras direkt till helgen. Älskar´t när det inte är en massa konstiga saker som man använder till ett recept och sedan blir det liggandes tills man slänger det om några år sådär…..
Verkligen jättegod och lättgjord! Jag serverade den med lite hemodlade hösthallon från frysen och så lättvispad osötad grädde! Mina gäster uppskattade verkligen denna anrättning, så stort tack 🌼🌼🌼
När det står nypressad limejuice, funkar det då eg lika bra med sån på flaska? Skulle det även märkas stor skillnad om man hoppar över skalet?
Nja, jag tror att den på flaska är mer koncentrerad så jag rekommenderar ”vanlig” lime.
Ok, bra att veta!
Hej! Kan man ta frysta hallon till hallonrutorna med vanilj?
Absolut
Kan man ta frysta hallon till hallonrutorna?