Fredag igen, och det är middagsplanering inför kommande helg. Idag tänkte vi skippa fredagstacosen och laga langos ( recept här )
För er som letar inspiration, tänkte jag tipsa om en favorit hos oss. Dock föredrar jag en god potatisgratäng till, är ingen storätare när det gäller ris.
Till 5-6 personer:
900 gram små kycklingfileer
olja
curry
chiliflakes
Till såsen:
1 msk smör
1 msk gul curry
1 krm cayennepeppar
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
Serveras med kokt ris och sallad
Gör så här :
Ställ ugnen på 180-200 grader. Smöra en plåt och fördela ut de tunna kycklingfileerna. Krydda med curry och lite chiliflakes och skjuts in i ugnen en kvart – tjugo minuter eller tills de är klara. Under tiden kokar du ris, och vispar i hop såsen.
Till åsen börjar du med att bryna smöret, vänd ner kryddorna och låt fräsa ihop några sekunder. Vänd ner resten av ingredienserna och låt det sjuda ihop på svag värme.
Nu är det klart att servera.
När ska oljan användas? 😊