Måndag: Vegetariska burgare med dillpommes
Tisdag: Torsk i currysås med riskompott
Onsdag: Bacon & Broccoligratäng (LCHF)
Torsdag: Köttbullar i brunsås med kokt potatis
Fredag: Smörgåstårta deluxe
Bröd:
landgång
alternativt rostbröd
Till fyllningen runt tårtan
3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs
Skinkfyllning :
ca 400 gram röktskinka
1 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
finhackad rödlök efter eget tycke
salt och peppar
Leverpastejsfyllning :
1 1/2 dl leverpastej
1 1/2 dl creme fraiche
1/2- 1 dl boston gurka
Toppa med te.x
räkor
ost
skinka
tomater
gurka
sallad
dill
Gör så här :
Rör ihop de olika rörorna. Jag gjorde 2 lager med skinkfyllning. Smöra landgångsbröden. Jag hade fyra bröd dv.s 3 lager med fyllning. Bred på mycket fyllning, så blir tårtorna saftiga. För mina mått på smörgåslängden gick detta åt, men behövs mer fyllning så går det snabbt att blanda till under tiden man fixar. Ställ sedan in smörgåstårtan i kylskåp över natten, så den får stå och dra till sig
Garnera smörgåstårtan innan servering!
* * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Dumlekladdisar
Till cirka 15 stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
15 stycken dumlekolor
15 stycken noblesschoklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Ställ ut formarna på en plåt.
Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Trycks ner en varsin dumle i mufffinsen, och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter. Ta ut och lägg en noblesschoklad på varje.
Serveras med fördel lite ljumna. Eller för den delen de är försvinnande goda även från frysen