I går hade vi påskmiddag med släkten från min sida, eller ja alla som kunde komma och vi vart i allafall 17 stycken.
Vi hade lite knytis, så himla smidigt och trevligt sätt att ha släktkalas, tycker jag.
Glöm inte följa matbloggen på Instagram också. Tipsar varje dag om nya recept.
Ni hittar mig här @jennysmatblogg
<3
Passar lika bra till påsk som till jul eller varför inte midsommar.
Mitt bidrag blev denna gamla godingen. Räck upp en hand om ni har bakat denna någon gång.
Det här behöver du till denna räkcheesecake :
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör
Fyllning till räktårta :
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar
Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.
Gör din räkcheesecake så här :
Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.
Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.
Perfekt krämig och med massor utan smaker.
Den är såååå god . Köpte av misstag kräftor o räkor i lake som jag skulle ha i tårtan men den blev ännu godare o mer smak. Speciellt till kräftskivan😊
Tack för tips :))
Den är ju så god 😋
Går denna att frysa in ?
Nja , inget jag rekommenderar.
Super god bakade till förra midsommar och kommer göra det i år igen. Den gick åt fort. ❤
Verkligen jättegod, men jag fick ta mer gelatinblad, år två efter en alltför blöt paj det första året. Den är nu mer stående på vår buffé på midsommar. 😋
Jag såg din kommentar och kramade därför ut vattnet ur räkorna noga. Tycker att konsistensen blev bra.
Den ska jag testa ser supergod ut!