Gokväll i stugorna.
Vad äter ni ikväll? Här stod valet mellan hämtmat & gulaschsoppa. Som tur var landades beslutet i det sista.
Hur-gott-är-det-inte-med-soppa. Älskar´t
Det här behöver du till 5-6 portioner :
smör
1 gul lök
2 rivna morötter
1 pressad vitlöksklyfta
1 kilo blandfärs
3 msk tomatpure
1 liter vatten
7-8 små fasta potatisar
2 st köttbuljongtärningar
2 msk kinesisk soja
2 burkar krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 – 1 msk sambal oelek ( undvik om du inte vill ha hetta)
salt & peppar
Gör så här:
Hetta upp en kastrull med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner de rivna morötterna & färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprika pulver och salt & peppar. Låt sjuda upp- tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, smaka ev av med sambal oelek om ni vill ha lite hetta.
Serveras med creme fraiche och en bit gott bröd.
kan vi inte få en uppdate på hur det går med Charlie?? ☺️☺️☺️
Jag ska försöka fota lite nya bilder på vår pälskling imorgon 🙂
Säkert jättegott men långt ifrån riktig gulashsoppa. Vill du testa ett riktigt recept ? Jag kan översätta ett äkta ungerskt recept om du vill.
Denna är en snabb-gulasch 🙂 Men jag tar hemskt gärna recept på en riktig 😀
Kram
Vill har den riktiga tack
Susanna jag tänkte detsamma , Jag vill också gärna ha ditt riktiga recept.
älskar det här recpetet! 🙂
Jättegod soppa !