En härligt krämig pastasås, varsågoda.
Det här behöver till 4 personer:
3 paket med bacon
10 färska champinjoner
10 klyftade körsbärstomater
1 finhackad gul lök
5 dl grädd / mjölk ( 50 / 50 )
1/4 dl vetemjöl
50 gram smör
1/2 dl riven ost
riven muskotnöt
salt och peppar
ev. 1-2 msk chilisås
Serveras med pasta
Gör så här :
Klipp baconet smått, dela champinjonerna, finhacka löken och fräs i en stekpanna vänd sist ner tomaterna. Ta bort från plattan och börja med ostsåsen.Smält smöret och häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp mät sedan upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, blanda ner detta i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också medan såsen sjuder. Använd så mycket mjöl tills ostsåsen blir krämig. Riv ner lite muskotnöt. Salta och peppra och vänd ner lite chilisås, och låt sjuda ett par minuter. Dra av från plattan och vänd ner osten under omrörning tills osten har smält. Häll sedan över ostsåsen över baconpanna och rör om.
Serveras med en god sallad
Hej, älskar din blogg. men hur gör jag när jag vill skriva ut dina recept MED bild?
Tack snälla.
Funkar det att att klicka på Print-knappen under receptet?
Hej!
Jag får alltid med bilder när jag skriver ut. Blir många utskrifter då vi ofta lagar din goda mat 🙂