Måndag : Sötpotatispizzor (veg)
Tisdag: Torsk i mild kaviarsås
Onsdag: Tikka Masala med ris
Torsdag : Lättbakade tacospizzor
Fredag: Räkstroganoff
Du behöver till 2 personer :
1 kilo stora räkor ( med skal)
smör
1 finhackad gul lök
1 msk tomatpure
curry (gul i burk )
cayennepeppar
1 1/2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
sambal oelek
Gör så här:
Skala räkorna, heta upp en stekpanna med smör. Fräs löken glansig och pudra över curry & cayennepeppar, vänd ner tomatpure och fräs runt. Det doftar helt ljuvligt. Vänd ner crème fraîche, grädde och låt allt sjuda upp. Smaka av med sambal oelek om du önskar hetta. Ta sedan bort från plattan och vänd ner de skalade räkorna.
Klart att servera med en god sallad.
* * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Kärlekmumskladdkaka
Det här behöver du:
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
Till toppingen:
50 gram smör
1 tsk pressad citronsaft
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
+ strössel
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen. Ställ in i mitten på ugnen och grädda kakan i 20 – 25 minuter. Låt kakan sedan svalna i kylskåp i fyra timmar.
Toppingen gör du genom att smälta smöret. Rör ihop med citronsaft, florsocker & äggula. Garneringen ska vara rätt tjock och trögflytande. Tillsätt mer florsocker om så behövs.
Jag kopierar denna rakt av. Tack för alla tips.
Kul att du gillar 🙂