Hej hej,
Här skiner solen över Kalmar och jag ska snöra på mig skorna och ge mig ut på en powerwalk. Ljuvligt väder.
Men innan dess ville jag tipsa om en jättegod cesarsallad med hemmagjord dressing.
Till cesarsalladen:
Stekt kyckling
romansallad
parmesanost
Brödkrutonger*
Till cesardressingen:
1 dl olivolja
1 1/2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1/2 – 1 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 sardellfileer
1 äggula
1 dl riven parmesanost
1 msk grädde
salt & peppar
Gör så här:
Hacka ner sardellerna i en skål, vänd ner äggula, pressad vitlök, citron. Mixa detta och häll i lite av olivolja/rapsoljan i taget, tills allt blandat sig, vänd ner osten & grädde tills och mixa slätt. Smaka av med salt & peppar och ev. dofta över lite cayennepeppar.
*Så här gör du frasiga brödkrutonger:
2 rostbröd
olivolja
Rosta dem i ugnen på 200 grader tills de blir riktigt frasiga och gyllene.
Dela dem i fyrkanter och låt svalna.
Smaklig måltid!
Ceasarsallad är bland det godaste man kan göra hemma tycker jag. Har själv ett eget recept på dressingen och det blir så fantastiskt att man vill äta ceasarsallad varje dag. I år har jag tänkt att jag skall odla egen romansallad! 🙂
//Berith