Detta kan vara den godaste efterrätten jag gjort på länge. Den går bara inte sluta äta, den smälter i munnen.
Ni måste prova om ni gillar syrliga efterrätter. Jag fick ju ett recept på fiket i Key West, dock har vi ju inte riktigt samma mått här hemma. Så jag fick gissa och experimentera om lite grann i receptet. Och det blev såååå bra *skryt skryt* haha.. Det finns ju en hel uppsjö med recept på denna efterrätt, själv känner jag mig så nöjd att jag funderar på att flytta till Key West ( där denna efterrätt uppfanns ) och starta ett fik och livnära mig på världens godaste paj…. Hehehe.
Jag tycker att en riktig Key Lime Pie gör sig bättre på digestivbotten, som den oftast gör.
Och inte oreo som det recept innehöll. Här kommer min variant.
Till botten behöver du:
200 gram digestiv
125 gram smör
Till fyllningen :
2 burkar (a 397 gram) sötad kondenserad mjölk
2 dl nypressad limesaft
skalet av en lime
6 äggulor
Gör så här:
Ställ ugnen på 170 grader.
Mixa kexen till smulor, smält smöret och rör ihop.
Tryck ut i en rund form cirka 25-26 cm, med avtagbara kanter. och grädda i mitten på ugnen i 10 minuter.
Ta ut och sänk värmen till 150 grader. Häll upp kondenserad mjölk i en skål och rör ihop den med limesaften + skal.
Vispa ihop äggulorna innan du rör ihop dem med smeten. När smeten är jämn ( rör inte onödigt mycket ) häll den över botten och ställ in i mitten på ugnen i cirka 15-20 minuter.
Ställ sedan kallt i minst 4 timmar, men gärna över natten.
Smaklig fika
Hur många ska man sänka värmen till? Muuuums vad gott det ser ut!!
150 grader, det hade visst försvunnit. 🙂
Så gott, måste prova denna. Är det vanlig vispgrädde du har till???
Ja det stämmer.
Vad använder du för form till pajen, (storlek)??
Ser supergott ut. Den måste testas. Jag gillar när det både är lite sött och surt! Bilder gör allting dessutom väldigt tilltalande. Kan tänka mig att glass smakar gott till eller vad brukar du ha?
//Berith
Lättvispad grädde ??
Hej Jenny vet du ungefär hur många lime du använde? 2 dl limesaft det måste vara en hel del. I USA gör de denna paj med speciell lime eller hur? Som inte finns i Sverige.
8 lime på ett ungefär ?
Ja jag fick nyss lära mig det :))
Hej Jenny!
Har du möjlighet att skriva originalreceptet? Vore sååå roligt att testa! Jag har bott i USA och har rätt bra koll på deras måttenheter. Kram!
Hej Jenny!
Detta måste testas.
Tänker att man måste väl kunna byta ut just limesaften MIT annan juice/ saft just för att kunna variera receptet.
Gillar lime men vill växla lite mellan olika smaker.
Ha det bra!
Mvh Hille
Åh, den här måste jag prova!
Vill ni ha modeinspiration och shoppingtips för PLUS SIZE? Kolla in http://www.happycitrus.se ??
Åh vad bra! Verkar jätte god och inte alls många ingredienser. Uppskattas! Älskar dina recept!
[…] som helst, skall testa detta recept ifrån Jennys Matblogg. Vad tror ni? Oj, ser nu att det skall vara 2 dl Limesaft. Jag har ju […]
hej ska man koka upp kondenserad mjölk eller inte ????
Nej den ska inte kokas 🙂
Hittade precis hit! Låter fantastiskt gott Vet du om pajen går att frysa så räcker den flera helger?
Jag har aldrig provat…. men gissar att det går bra
Ser prova denna imorgon, ser fantastik ut 🙂 Bakar du den med varmluftsugn eller över/ undervärme?
Helt klockren paj, fantastiskt god! Bjöd den på en släktträff nu vid jul och var en riktig hit. Perfekt kombo mellan sött och syrligt.
Varmluft eller vanlig under över värme
vanlig 🙂
Detta är nog den absolut godaste efterrätt jag lagat. Perfekt! Bästa receptet.