Godmorgon,
Här kommer en tidig veckomatsedel för er som vill planera veckans middagar.
Hoppas ni hittar lite ni gillar, mina äldre veckomatsedlar hittar du HÄR
Måndag Krämig Veggisås
Tisdag Panerad torsk med dillstuvad potatis
Onsdag Ugnspannkaka med bacon
Torsdag Falukorvswok med ris
Fredag Gratinerad oxfile
Detta behöver du:
1 bit oxfile
smör
salt & peppar
Garnering:
2 dl riven lagrad ost
10 finhackade soltorkade tomater
1/2 kruka klippt persilja
Serveras med smörstekta sockerärtor
potatisgratäng
rödvinssås
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skiva upp filen och smörstek den med salt & peppar. Antingen bara snabbt för medium eller lite längre om du vill ha den välstekt. Själv föredrar jag rosa när det är oxfile, men det är en smaksak. Lägg oxfilemedaljongerna i en ugnssäker form och strö över ostblandningen över och ställ in o mitten på ugnen i 5-10 minuter tills osten har fått en vacker gratinering.
Serveras genast!
* * * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till fikat: Kick-snittar
Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
150 gram kick
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade kick-kolan . Dela i tre och rulla ut till länger. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
Hej
Funkar det med kyckling istället för oxfilé ?