Detta är min absoluta favorit till både jul, midsommar och påskbuffen.
Det här behöver du till denna räkcheesecake :
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör
Fyllning till räktårta :
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar
Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.
Gör din räkcheesecake så här :
Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.
Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.
Perfekt krämig och med massor utan smaker.
Skulle behöva lite hjälp. Har ett paket som jag beställt från din shop. Men då min telefon lagt av så kan jag ej se sms och ej hämta ut paketet. Har fyllt i kontaktformuläret men ej fått svar behöver typ kollinr. Ordernummer e 107734148. Kram ida
Jag har vidarebefordrat. Hoppas vi kan lösa det.
Kolla mailen??
Tack
Kan jag göra denna på tors om den ska serveras på sön?
Eller är det för tidigt?
Med vänlig hälsning, Linda
Jag hade rekommenderat att göra den kvällen innan 🙂
Den där är så gudomligt god!
Fungerar det med lätt Créme Fraiche?
?
Nja… Använd helst den vanliga 🙂
Efter man kramat ur gelatinet, hur ska man smälta dom sen? I en kastrull?
Undrar jag med?
Vattenbad eller i mikro. Information finns på paketet.
Men om ”röran” är kall när gelatinet rörs i så kommer det att bli klumpar. Jag skulle rekommendera att få röran rumstempererad innan man blandar i gelatinet.
Hur mycket stenbitsrom? Finns olika stora burkar.
Den vanligaste stl tog jag 🙂
Hej! Hur många personer kan man räkna med att denna räcker till? Hade tänkt ha den som förrätt på påskafton.
Den är mäktig, så jag gissar på en 12-15 personer