Godmorgon,
Söndag och vi startar som vanligt upp bloggen med veckomatsedel.
Roligt att ni gillar dem.
Måndag Så goda broccolibiffar med ost
Tisdag Laxgryta med koksmjölk
Onsdag Currydoftande baconsås
Torsdag Balsamicokyckling
Fredag Fläskfile- & oxfileplanka
Det här behöver du till 4 plankor:
1 kilo potatis
1 dl vispgrädde
4 äggulor
salt & peppar
Tillbehör:
1 st Fläskfile
600 gram Oxfile
2 Tomater
Frästa grönsaker som te.x
Sparris
paprika
sockerärter
Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader. Koka potatisen mjuk, och gör mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Smaka av med salt & peppar. Lägg in plankorna i ugnen för att bränna av dem, i cirka 5 minuter. Ta ut och spritsa sedan / eller klicka ut ”duschesspotisen” över plankorna. Jag brukar låta moset svalna innan, för att lättare spritsa. Skiva under tiden upp köttet och fräs det hastigt i het stekpanna för att få fin färg, fläskfilen kan stekas nästan helt klar. Salta & peppra under stektiden. Fräs ihop lite grönsaker tillsammans, bara en kort stund så de behåller sin krispighet.
Lägg upp allt på plankan och skjuts in i ugnen, när moset har fått vacker färg så är det klart.
Ta fram och servera med valfria såser.
* * * * * * * * * * * * *
Det här behöver du till 12- 14 stycken
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 gram smör
Fyllning : Nutella & karamelliserad mjölk
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop de torra ingredienserna, tärna smöret i en annan skål och häll ner resten av ingredienserna där. arbeta ihop för hand eller med matberedare. Forma till 12-14 bollar och lägg i muffinsformar / i muffinsjärn. Och grädda dem i cirka 11-13 minuter, eller tills de fått vacker färg. Tryck försiktigt ut en grop i mitten av dem ( när de är varma ).
Låt det svalna något innan du fyller upp dem. 1 msk kolakräm i varje och toppa med 1 msk nutella i varje grotta. Låt svalna något innan servering.
Först vill jag bara säga tack för en inspirerande matblogg, dina recept är oftast en fullträff för hela min familj.
Idag blir det lite tokigt när jag klickar på kycklingreceptet, kommer bara till currysåsen….
Tack 🙂
Nu är det fixat.
Är så väldigt tacksam över din veckomatsedel.
Har två små barn som är svår flörtade när det gäller mat
men sen jag tog efter din matsedel så äter de som aldrig förr.
Önskar dig en fin mysig trevlig 1a advent.☃️
Jag har en fråga ang något helt annat. Du som gör så mycket godis har du kommit fram till vilken mörk och ljus choklad som är bäst och godast när du gör chokladdoppade godisar? Jag har brukat använda Lindt’s bakchoklad men den har försvunnit från min affär.
Tack för in fin blogg, favoriten är när du inspirerar om dina resor.
Kram
Hej Eva,
Vad roligt att höra. Resorna är jätteroliga att skriva om.
Jo till frågan, jag jobbar alltid med sådan choklad jag tycker är god.
Dv.s mjölkchoklad, marabous vita eller en god mörkare choklad från Lindt.
Blockchoklad gillar inte jag 😀 Men det är såklart en smaksak.
Kram kram