Hej där,
På tisdagar äter vi gärna fisk, och även fredag, lördag & söndag.
Vi äter nog dubbelt så mycket från havet mot vad vi gjorde för ett par år sedan.
Här kommer tips på en festmåltid som du enkelt kan trolla fram på en halvtimma.
Välj små kulpotatis, de går snabbast att koka.
Det här behöver du:
1 bit varmrökt lax
små potatisar
en god sallad
kokt ägg
Serveras med en kall romsås:
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl creme fraiche
1 burk med röd kaviar
1/2 msk dill
Salt & peppar
Gör så här :
Blanda alla ingredienser i en skål.
Ställ kallt ett par timmar innan servering.
Tack för detta tips, det får det bli på middags bordet idag! Älskar lax…
Hej.
Tack för tips. Har du förresten testat kall hjortronsås till just varmrökt lax?
Är så gott och så enkelt. Lite creme fraise, i med några teskedar hjortronsylt (smaka dig fram) sen salt och peppar, Klart
Men mums, det måste jag prova.
Ska man ha räkor i såsen?
Och hur mycket?
Sorry, det är samma recept jag brukar ha till fisk, fast denna gången gjorde jag utan räkor. :))
Räkor? Hur man gör börjar med låt räkorna rinna av men de finns inte med i ingredienserna..
🙂 Skrivfel..
Sorry, det är samma recept jag brukar ha till fisk, fast denna gången gjorde jag utan räkor. :))