Hej igen,
Sådär, nu har jag fått iväg första omgången med recept till Bonnier-redaktionen. Jag avskyr deadlines men ändå jobbar jag bäst under stress, så det är väl behövligt med sådana. Köket en total katastrof här med disk och grytor överallt. Jaaaay *NOT*.
Så nu ska jag diska undan, vänta hem barnen sen bär det ner till stan för att fixa nya pass. Jag lyckades inte förboka någon passtid, så det får bli drop-in och hoppas att vi slipper vänta alltför länge. Behöver förnya pass till nästa resa.
Till er kommer ett nytt tips på en galet god gryta:
Det här behöver du till 4 personer:
smör
800 gram lövbiff
4 msk tomatpure
3 dl vatten
3 msk oxfond
2 msk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
Gör så här:
Strimla lövbiffen i cm långa längder.
Hetta upp en stekpanna och fräs köttet tills det får färg. Rör ner tomatpure och fräs runt.
Vänd i vattnet och låt sjuda på svag värme i 1 1/2 – 2 timmar med lock. Nästan allt vattnen ska ångats bort.
Då vänder du i oxfond, soja grädde och crème fraîche.
Låt allt sjuda ihop servera sedan med kokt potatis och en god sallad.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Har saknat en skinnjacka i min garderob,
Kikar just nu på denna
Jenny lövbiff behövs väl inte så lång koktid, det är inte högrev precis. Det ska räcka att man fräser den snabbt.
Jag vill koka in alla smaker, och göra köttet ännu mörare 🙂
Men nej, man måste inte koka så länge.
Hej ! Går det här att frysa som matlådor? ?
Absolut :))
Fast lövbiff blir rätt segt…..så jag kör nog på Jennys koktid. Ska prova ikväll 😊 Tack Jenny för alla fantastiska recept!!!!!
Skit gott att lägga till morötter lök o vitlök.. blir såå gott.. bara ett tips