Du behöver till en pajform :
250 gram hallon ( frysta eller färska )
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl
1 kuvert saffran
1 dl strösocker
3 dl mjöl
150 gram smör
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Fördela ut hallon i en ugnssäker form.
Blanda socker & potatismjöl innan du rör ihop med hallonen. Hur mkt socker som behövs beror lite på hur sura bären är. Men cirka 1/2 dl hade jag till min hallonpaj. Blanda nere socker & potatismjöl med hallonen. Lägg sedan ner alla ingredienser till pajdegen i en mixer och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela ut ett lagom lager över pajen.Ställ sedan in i mitten på ugnen och grädda i cirka 15-20 minuter.
Servera sedan med en kul glass, eller masansås eller lite vaniljgrädde.
Åh, jag älskar att julrecepten börjar komma nu! Bästa tiden på året!