Detta kan vara det godaste jag ätit på länge.
Så varför inte byta ut fredagstacos:en mot laxgömma
Önskar man kan man servera med ris, vill man äta LCHF går det bra att äta precis som det är.
Till 4 personer behöver du:
400 gram lax
1/2 purjolök
olivolja
10 körsbärstomater
salt & citronpeppar
2 1/2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
Topping:
räkor
gräslök
chili
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Tärna den tinade laxen och lägg i en ugnsfast form.
Skiva upp purjolöken och fräs den med olivolja tills den blir mjuk.
Strö över löken och klyftade tomater över fisken.
Rör ihop crème fraîche och riven ost.
Fördela ut detta över allt.
Ställ in i mitten på ugnen i cirka 20 – 25 minuter tills gratängen fått färg.
Ta ut och toppa med räkor, lite chili & gräslök.
Servera sedan genast.
Skulle man kunna göra blomkålsris?