Hej där,
Så roligt med så många bra tips på förra inlägget, tack! I dag bjuder jag på en pastarätt. Kantareller plockar jag som bekant i grönsaksdisken. Blir både lättast och säkrast så. Denna goda kantarellpasta tar 15 minuter att slänga ihop. Väljer du bort sidfläsket så har du en vegetarisk rätt. Mums
Det här behöver du till 4 personer :
pasta för 4
8 dl kantareller
smör
1 vitlöksklyfta
1 finhackad gul lök
2 1/2 dl creme fraiche (ört-smak )
1 dl vispgrädde
salt & peppar
Toppa med knaperstekt sidfläsk
Gör så här:
Koka pastan.
Hetta upp en stekpanna och lägg ner svampen på medelhög värme. Låt den vätskas ur och ”koka” torrt. Lägg ner en rejäl klick smör, tillsammans med finhackad lök & pressad vitlök- och fräs runt så smakerna sätter sig. När löken är glansig vänder du ner crème fraîche, och vispgrädde låt allt sjuda ihop på svag värme.
Smaka av med salt & peppar.
Klart att servera.
Måste tacka dig för alla recept du delar med dig av! Dina recept har räddat många ”tråkiga” dagar när inspirationen varit noll. Nu ska jag kasta mig över rubriken fisk och hitta morgondagens middag ?
Inte för att vara sådan, men sidfläsk är ju knappast vegetariskt 😉 😛
Den finns i två kategorier 🙂
Det står att om man bara väljer fort fläsket så har du en vegetarisk rätt 😉