Grått och regnigt över Växjö idag, inte för att man är förvånad. Det regnar nästan alltid här över vår lilla stad.
Thelma som går på hotell & restaurang-utbildningen nu för tiden kommer ofta hem med nybakat.
Snacka om lyxigt. Är det inte frallor, limpor så är det väldoftande kanelsnurror.
Mums och så fina frallorna blev, jag är imponerad.
Det här behöver du till 24 frallor:
50 gram jäst
8 dl vatten
50 gram smör
2 äggulor
2 tsk socker
2 tsk salt
2 msk olivolja
18-20 dl vetemjöl
Garnering : Vatten vallmofrön
Gör så här :
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, mät upp vattnet i samma kastrull och låt det bli ljummet. Lös sedan jästen med degvätskan.När jästen har blandat sig helt så häll du i resten av vattnet. Rör ner saltet, sockret, olivoljan, äggulor och vänd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen.
Använd så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter.
Innan de ska in i ugnen – pensla med vatten och strö över frön.
Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter.
Det regnar väl inte mer här i Växjö <3 än nån annanstans. Jag är från Kalmar och där är inte bättre.
Å jag kommer ihåg doften av färska frallor på morgonen. Jag är nämligen bagarbarn och vi bodde ovanpå bageriet, det var tider det. Nu sitter man med en torr lingongrova hihihi
Vad duktig tjej som sin moder!
[…] (åtminstone verkar de goda när man läser :- ) recept på bröd och matgifflar. Idag provade jag Frasiga frallebullar på hennes blogg. Blev riktigt mumsiga, men kanske inte lika vackert stekta som hennes på bilderna […]
Ovanligt goda, frasiga o saftiga bullar. Jättebra recept.
Kan man frysa dessa frallor??
Kan man halvera hästen och jäsa i kylskåp över natten?
Kan man halvera jästen och jäsa i kylskåpet?