Hej där,
Det blev en lat lördagsmorgon för oss idag, vi tog sovmorgon och åt frukost alldeles för länge. Kanske inte blev så mycket sovmorgon för Thelmas kompis som sov över. Hon tog bussen vid åtta imorse för hos skulle till jobbet, heja! Tjejerna var iväg och kollade på filmen ”Det” i gårkväll, vilket även Jacob och hans kompisar gjorde. Det tyckte den var ok. Jag & Jonathan satt hemma och kollade på den gamla ”IT” – så nu måste vi boka en kväll som vi åker iväg och kollar på den bioaktuella. Nog om det och här kommer istället lite efterrätt-tips.
För er som kikar efter en god tårta. Här kommer den!
Den runda springformen jag hade här är en 20 cm springform,
Blir man många gäster så är det bättre att använda den här
Det här behöver du:
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl mandelmjöl
Glassfyllningen:
3 äggulor
1/2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
30-40 gram maränger
3 dubbel-daim
Topping :
1 dl nutella + daim
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitor och socker länge ( så att du kan vända skålen upp och ner och smeten inte rinner ut )
Dessa braiga skålar hittar du här i min shop.
De är de bästa att använda till all sorters bakning & matlagning tycker jag.
När smeten är tjock vänder du ner mandelmjölet och rör tills du har en slät smet. Vänd sedan över detta i en smord & bröad form. Och ställ in i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Sedan börjar du med glassfyllningen. Hacka daimen smått.
Vispa grädden fluffig, tills den bildar toppar. Visa ägg och socker poröst och vänd ner grädden i äggsmeten.
Rör sist ner daimen & marängerna som du krossar lätt, och fyll sedan mandelbotten med glassfyllningen.
Frys in i minst 5 timmar innan servering. Precis innan servering breder du ut nutella och toppar med daim.
Låt stå framme 10-15 minuter innan servering.
Smaklig fika!