Det blev en favorit i repris till helgens kalaset.
BANANOFFEE PIE
Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk
150 gram smör
300 gram digestivkex
3- 4 bananer
50 gram mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
150 gram smör
300 gram digestivkex
3- 4 bananer
50 gram mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Klä sedan insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Smula digestivekexen för hand eller i en matberedare. Blanda med smöret. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Finhacka chokladen.
Bred på kolakrämen över pajen, och skär upp bananen, lägg bananmynten över kolakrämen, bred över lättvispad grädde
Och toppa med chokladkross
Smaklig fika !
Hej!
Har du eller någon annan här testat med någon annan frukt eller bär istället för bananer? Är inte så förtjust i bananer nämligen.
Tack för en härlig blogg!
Nu är inte jag Jenny men jag kan tänka mig att det är gott med jordgubbar eller mosade hallon istället för banan 🙂
Ja den går göra med vilka bär som helst. 🙂
Jordgubbar och hallon är mums.
Hur gör man kolakrämen ? Känns som att det fattas några steg i receptet?
Karamelliserad mjölk är kolakräm. Med andra ord behöver man inte göra något med den, bara öppna burken och bre på. Kallas även dulche de leche.
Såg att du redan fått svar. Ja det stämmer – kolakrämen är den karamelliserad mjölk.
Detta recept skrevs ut direkt. Vet ngn dock om man kan skriva ut och få med bild på köpet, är så trist med bara ett papper med text på, lockar mer om det är bild med på receptet.
Jag brukar spara recept på min Messenger och då är det bild
Hej, vad innebär ”50 mjölkchoklad”? Jag kan ju inte ha i femtio stycken chokladaskar =)
Denna paj är god men väldigt söt!. Jag har saknat lite sälta och därför strösslat över choklad som heter ”Salted Caramel”, finns i olika märken, och/eller lite salta jordnötter. Annars brukar jag strössla över liiiiite flingsalt 🙂
50 gram står det ju..