Måndag Saftiga vegetariska halloumibiffar
Tisdag Torsk i currysås
Onsdag Ugnspannkaka med bacon
Torsdag Falukorv i ugn med mozzarella
Fredag Baconinlindad fylld köttfärslimpa
Det här behöver du till köttfärslimpan 5-6 personer:
1 kilo nötfärs
2 msk oxfond
salt & peppar
1 paket bacon
Fyllning:
150 gram valfri färskost ( jag valde smaksatt med paprika)
1 pkt knaperstekt bacon
Serveras med klyftpotatis / Morötter
Smörstekta champinjoner
Brunsås:
ev steksky från köttfärslimpan
4 dl vatten
1 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Rör ihop smeten till köttfärslimpan. Platta ut degen på ett bakplåtspapper alternativ på platfolie. Rör ihop den knaperstekta baconen med färskosten & fördela ut fyllningen i mitten, och forma ihop till en limpa. Klä in med bacon, och lägg sedan i ugnsfast form och ställ in i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter tills köttfärslimpan är 70 grader.
Under tiden limpan är i ugnen gör du brunsåsen:
Häll i vatten i stekpannan och skeda ur ev steksky från limpa i ugnen, häll i grädde,soya och fond i stekpanna och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott ) önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen.
* * * * * * * * * * * * * *
Baka något gott: Nougatsnitt.
Det här behöver du till cirka 40 st kalaskakor:
220 gram smör
5 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dubbelnougat
Gör dina kalaskakor så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och halvera dubbelnougaten på längden. Gör en grop på längden och lägg ner guldnougaten.
Nyp ihop & baka in dubbelnougaten i chokladrullarna och ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Efter halva tiden plattar du till dem något med en gaffel. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.
Serveras med fördel ljumna så nougaten är så där härligt krämig.
Även goda kalla också såklart.
De här var ju väldigt mumsiga och så lätt att göra degen sådär, slapp ju en massa smörklumpar i degen.