Hej hej,
Nu när hösten är här är vi många som tycker det är mysigt med matlagning & långkok igen.
Sommaren i all ära men då är det mest grillat, eller vad säger ni.
Middagstipset till er blir dessa goda biffar i brunsås.
Det här behöver du till 5-6 personer:
1 kilo nötfärs
3 msk konc. oxfond
1 tsk salt
1/2 msk finkrossad grönpeppar
Såsen:
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
2 msk konc. oxfond
1 tsk rödavinbärsgele
salt & peppar
Serveras med kokt potatis
Gör så här:
Ställ ugnen på 70 grader.
Rör ihop smeten till biffarna och stek dem klara i smör. Lägg biffarna i ugnen medan du gör såsen. Häll ner vatten i stekpannan och vispa upp skyn. Sila den ev om det behövs. Vänd ner crème fraîche och vispa tills du har en klumpfri sås. Vänd ner grädde, soja, fond & låt sjuda upp.
Smaka av såsen med salt, & peppar + gele.