Hej hej,
Jag är på väg upp för att fixa frukost till de små. Men här kommer en bild på min frukost igår. I varma mjukiskläder och raggsocker kan man fortfarande sitta ute och äta frukost. Haha… Lite hårt bröd med pålägg och grönsaker, allt smakar bättre när man kan vara ute.
I Kalmar har vi just nu massa päron på vårt träd. Så jag tar gärna emot på vad man kan baka eller göra för någonting av just detta. Det positiva med att det regnat hela sommaren är att allt är så grönt nu.
Kolla in vad stora de är!
De har nog en vecka kvar eller två innan de är helt mogna.
Hoppas ni får en fin start på er vecka.
Hej.
Har du en råsaft-centrifug? Vi gjorde massa juice ett bra ”äppel-år” det skulle jag ha gjort med alla päron.
ha en fin dag
Nej tyvärr. Men tack för tips.
Päronkaka med kardemumma
2 medelstora mogna päron
1 msk strösocker
1 tsk äkta vaniljsocker
vaniljglass eller vaniljsås till servering
3 stora ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
0.5 tsk stött kardemumma
3 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
25 g smör
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en 24 cm springform.
Kärna ur päronen och skär 1-2 cm bitar. Lägg i en påse med 1 msk strösocker och vaniljsocker – skaka runt påsen. Lägg åt sidan medan du gör smeten.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och poröst.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
Bred ut den tjocka smeten i formen. Tryck nu ner päronen i smeten. Fördela små klickar av smör på toppen.
Grädda i ca 45-50 min tills päronen är mjuka och kakan blivit gyllene. Täck med folie om kakan blir för mörk. Servera päronkakan ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.
Tack 🙂
Jag gjorde inlagda päron igår. Måste göra en omgång till, för det smakade fantastiskt gott! Med citron och ingefära.
Mums 🙂 Måste prova.
mörk chokladkaka med pärpn i, otroligt gott
Mums 🙂 Recept ?
Just nu kokar jag päron i Sangria om det blir gott vet jag inte men varit såååå sugen på att testa inkokta päron o nu så…