Det var jättelänge sedan vi lagade indiskt hemma. Fast vi alla i familjen gillar det.
Men förra veckan blev det äntligen av igen, en tikka masala på mitt vis med massa koriander.
Koriander är nog en sådan krydda som man antingen gillar eller avskyr.
Godaste kryddörten om du frågar mig, jag vill gärna ha den på all mat.
1 kilo tinad strimlad kycklingfiléMarinaden:
2 pressade vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
1 msk pressad citron
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
1/2 tsk chilimix ( chiliflakes)
2 dl matlagnings yogurt
2 msk finhackad koriander
Till såsen:
25 gram smör
2 msk riven ingefära
3-4 tsk garam Masala
1 1/2 dl matlagnings yogurt
salt & peppar
Serveras med Naanbröd, och med en god sallad
Gör så här :
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och vänd ner den strimlade kycklingen i den.
Ställ in i kylskåp och låt stå 1 timme.
Hetta upp en stekpanna och hetta upp med smör, vänd ner kycklingen + marinad där i. Stek tills kycklingen är klar. Då vänder du ner tomatpure, ingefära, finhackad chili, garam masala. Vänd sedan ner matlagnings yoghurt + grädden och låt sjuda upp, smaka sist av med salt & peppar ( kanske lite cayennepeppar ) och till sist klipper du över massa koriander.
Serveras med naanbröd.
Så gott med indiskt. Naan bröd är ett måste men tycker inte att det blir så bra hemma. Bakar du egna eller fördigköpta?
Nu köpte vi färdiga 🙂