Min favoritsoppa som jag typ skulle kunna leva på.
Funkar som middag eller förrätt till många – tycker den är perfekt till kräftskivan.
Det här behöver du :
1 gul lök
1 msk olivolja
4 msk hummerfond
1 msk tomatpure
4 st morötter
7 dl vatten
10 körsbärstomater
300 gram torsk & lax
1 kruka dill
salt +lite cayenne
2 dl vispgrädde
100 gram räkor
Serveras med en klick creme fraiche
Gör så här :
Skala och hacka lök och morötter i småbitar.
Hetta upp en kastrull och fräs morötterna + lök en liten stund , häll ner tomatpure, dill, fond och vatten. Låt sjuda i 10 minuter. Vänd då i tomaterna & Skär lagom små bitar av torsken och vänd ner, låt sjuda i 5- 7 minunter eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med salt och lite cayenne. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd i räkorna.
Serveras genast.
Hej! Tack för en riktigt inspirerande matblogg. Jag är väldigt känslig för lök och framför allt gullök vilket är ett stort problem då väldigt många maträtter innehåller just gullök. Har du några tips på vad man kan ha i maten istället för gullök om det ingår i receptet?
Man kan utesluta löken helt 🙂
Oj vad det ser gott ut!!
Det heter ”motto”, inte ”måtto”.
Jag tänkte på sidan ”Om Jenny”.
Mvh, Språkpolisen Gruset Sandén.
Är det totalt 300 g fisk eller 300 g lax + 300 g torsk?
Jag undrar samma! Och om det är en blandning av 300 g torsk och lax, finns det någon mixpåse att köpa färdig?
Tack för en inspirerande blogg!
Hej! Jag undrar när din app kommer att uppdateras? Ligger det även i planeringen att se över hur din blogg ”flyter” när man surfar från mobilen? Upplever att det är väldigt hackigt..
Går alltid till dina recept när jag letar inspiration och något nytt, alltid superbra!?
Inom ett par tre veckor skickas uppdateringen in fr godkännande till app-store.
Sen brukar de inte ta mer än ett par dagar 🙂
Jag ber mina tekniker kolla på det. Dock inget jag märkt själv
Hur många portioner är soppa på?