En härlig glasstårta!
25- 50 gram gram smält smör
Fyllning:
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
1 pkt oreo
Topping:
Mini-oreos
Nobless
Gör din Oreocheesecake så här:
Krossa kexens till botten i en matberedare, smält smöret och rör ihop med kexen. Fördela smeten jämnt i en form cirka 24 cm, och ställ kallt. Ta fram tre olika skålar, dela gula och äggvita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Börja med att vispa äggvitan till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och ner i grädden och vänder ner allt i en och samma skål som grädden. Grovhacka ett paket med oreo och blanda i, vänd ner smeten i formen & ställ in i frysen.
Efter en timme kan du ta ut den och trycka ner mini oreos och nobless i kakan. Det är lättare när den är halvfryst, ställ sedan tillbaka i frysen.
Låt stå i frysen i minst 5 timmar, ta fram en tjugo minuter innan det är fika.
Muuuuuuums! 🙂
Har gjort det många gånger och det smakar mumma!! just nu kör jag en cheesecake med digestivekex som botten och hallon ovanpå!!