Hej,
och välkommen ny vecka. Sista veckan innan vår vardag drar igång på riktigt.
I går så åkte Johanna ( lillasyster) hem till Växjö efter att ha varit här sedan i torsdags. Så tomt det blev, men istället kom Jacob på att han ville komma hit. Så han tog tåget och landade här till sjutiden på kvällen. Nomi vill överraska storebror med kräftskiva, och det var ingen dum ide, så jag åkte och handlade och Nomi & Thelma gjorde fint i köket.
Vad lyckades vi trolla fram på några timmar :
Jo ost & kex, melon och vindruvor, fyllda västerbotten croustades, paj och så massa kräftor.
Hela köket var inklätt i festliga färgglada girlanger när jag var tillbaka.
Tjusigt värre.
Vi provade tre olika paket med kräftor. Men havskräftorna var de jag tyckte var allra godast.
Mums!
Västerbottencroustades 6 stycken :
6 croustades
2 1/2 dl riven västerbottenost
lite finhackad jalapenos
1/2 dl färskost
Gör så här:
Rör ihop ost, jalapenos & färskost.
Fyll croustades och värm på i ugnen i 225 grader.
När osten bubblat och fått vacker färg så är det klart.
Till förrätt var det soppa.
Kräftsoppa med lax & torsk- kan äta detta varje dag utan att tröttna tror jag.
Även hattar och haklappar hade vi såklart.
Ska det va så ska det va. En toppenmysig spontan kräftskiva.
Måndag den 14 augusti idag.
Då är det ingen vanlig dag för idag fyller min fina mormor 80 år.
Så vi ska åka och fira henne om några timmar.
Jag och systrarna mina har hittat bästa presenten, tror hon kommer gilla den massa !
Kram på er!
Receptet på soppan ?
Det finns i arkivet. Men jag kan snart fixa ett nytt
Önskar också receptet på kräftsoppan. Den ser supergod ut 🥰
Vad var det för paket havskräftor ni hade? 🙂
Kan det varit Icas? Jag tror det 🙂
kolla i deras frysdisk iallafall. 90 kronor tror jag de kostade 🙂
Vad har du dekorerat krustaderna med?
Det vita, menar jag Är det creme fraice, eller?!.
Lite creme fraiche, dill och kräftstjärtar.
Serverar du krustaderna kalla?
Jag ska ha 40- årsfest med kräftskiva. Har du nåt tips på dessert jag kan förbereda innan? Vi blir ca 25 pers.