Gomorron
Jag har märkt att ni uppskattar dessa veckomatsedlar även på semestern. Så vi fortsätter med dem.
Jag försöker att få in vegetariskt, fisk, köttfärs, kyckling och soppa i mina sedlar. Vill man söka efter fler tips så har jag alla kategorier uppe till höger. Idag ska jag jobba vidare med uppdateringarna på appen, nu ska alla köttfärs-recept in och på plats. Jag hojtar till när nästa uppdatering är klar, då ska den även finnas till android.
Måndag Vegetariska morotsbiffar
Tisdag Laxsida med färskost
Onsdag Mustig gulaschsoppa
Torsdag Balkankyckling med ruccola
Fredag Krämig tacopasta
Det är svårt att ange detta recept i exakta mått.
Jag kokade upp skruvpasta i saltat vatten, hällde bort vattnet när pastan blivit al dente. Vände ner färdigkryddad & färdigstekt tacofärs, en klick chilisås och ett par msk crème fraîche. Låt allt bli genomvärmt och servera med en god sallad.
* * * * * * * * * * * *
Sega Marssnittar
Det här behöver du till cirka 40 st Marskakor:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 Mars
Gör dina Marskakor så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och grovhacka marsen. Gör en grop på längden och fyll med med grovhackad mars. Nyp ihop & baka in chokladen och ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar. Goda att både äta kalla & ljumna.
Kan frysas