Hej hej
Nu var det ju ett par veckor sedan jag var iväg på detta fantastiska studiebesök i samarbete med Barilla. Och det var så spännande, att få vara med från start och se slutresultatet. Vi började dagen med en tidig frukost, och samlade ihop alla bloggkollegor och journalister utan för hotellet. Sedan åkte vi bussen ut mot basilikafälten.
Ni som hänger med mig på instagram såg filmen jag delade där när de skördar basilikan.
De doftade helt magiskt. Och alltså på riktigt det var hur mycket basilika som helst!
Här är några av alla bloggare & journalister som var med,
alla kämpar såklart för att ta de bästa bilderna 🙂
Till och med jag hamnade på bild.
Från basilkafälten så körs basilikan direkt till fabrik där den förbereds till att snart bli pesto.
För att basilikan ska behålla sin vackra färg så åker den först igenom kallt vatten och sedan vidare genom kokhett.
På så vis använder man sig inte av färgämnen eller konserveringsämnen i Barillas produkter.
Det var ett jättespännande besök, och denna snygga frontdisken var jag bara tvungen att fota.
Läckra färger. Det som förmedlades under vårt studiebesök var hållbarheten som de eftersträvar, och att alla såser & pesto ska vara fria från färgämnen & konserveringsämnen. De ska smaka hemlagat, och vara lika nyttigt.
Det konceptet gillar jag skarpt.
Vi vandrade igenom fabrikerna och såg alla produkter de använder i maten.
Allt var superfärskt, den hackade löken, den rivna osten och de malda cashewnötter.
Denna bilden fotade jag från deras vackra durumvete-fält.
Nu lyckades jag bara fånga en liten nyckelpiga på bild. Kolla noga i mitten på bilden så ser ni.
Istället för bekämpningsmedel så planterar man ut massvis med nyckelpigor som äter upp eventuell ohyra och skadekryp.
”Good for you, and good for the planet”
Jag skulle kunna visa er flera hundratals bilder från besöket, men försöker korta ner det till de viktigaste.
För det var hur spännande som helst och se hur allt tillverkas från fält fram till färdiga produkter.
Efter rundvandringar så var det mer information och middag på Academia Barilla.
Det bjöds på massa gott plock, och även pasta såklart.
Jag är så glad att jag fått följa med hit, och få se hur de arbetar. Nästan som en liten julafton och bara gå omkring och få uppleva allt detta. Och se hur superfräscht allt verkligen var. Jag är jätteimponerad.
Att besöka pastafabriken var t.om nästan ännu mer spännande.
Att få vara med och se hur pasta tillverkas.
Hur-coolt-som-helst. Jag visste inte riktigt hur jag trodde man tillverkade pasta. Men jag trodde inte att det var så här maffigt.
Och jag trodde inte att den kom ut mjuk från maskinen.
Vi fick även provkänna lite på den färdiga varma & mjuka pastan.
Ur dessa stycken bestäms hur pastan ska se ut.
Massa roliga och olika former.
Väl hemma i sverige så ville jag prova deras olika såser. Gott & enkelt det är att fixa ihop en sådan här fin pastarätt.
Det är bara pasta & Barillas tomatsås, med lite god riven parmesanost över.
Klart!
Vilket härligt ställe att besöka.
Får nog ta och testa någon av burkarna. Parmesanost på är verkligen gott.
Kram