Idag bakade Nomi och jag tårta när hon kom hem efter fotbollsskolan.
Denna tycker jag ni ska prova till midsommar.
För fler tips följ mig på instagram:
@jennysmatblogg
Detta är en klassiker på våra skolavslutningar & midsommarfikor:
2 stycken marängbottnar ( finns att köpa färdiga i butik)
1 liter jordgubbar
citronmeliss
4 dl vispgrädde
Lemoncurd
Gör så här :
Börja med att skära hälften ( 1/2 liter) av jordgubbarna smått. Vispa grädden vänd ner hälften av de hackade jordgubbarna där. När det är dags att göra tårtan, lägg en marängbotten på ett fat och varva lemoncurd med grädde. Strö över resten av de hackade jordgubbarna
På med maränglocket och toppa det med resten av grädden,
massa färska jordgubbar och citronmeliss
Går det lika bra att göra denna tårtan imorgon och låta den stå i kylskåpet till Midsommarafton? ?
Du kan förbereda och vispa grädden och skära jordgubbar. Men lägg ihop den precis innan:)
Okej. Tack så mycket för svar 🙂
det låter verkligen underbart 😀
Hur långt innan servering kan jag förbered tårtan? Klarar den att stå 3timmar? ?
Jag tycker den är godast när den precis är nygjord. Den är busenkel att göra 🙂 så den tar ingen tid?
Syndigt god 🙂 Jag har även använt sockerkaksbottnar och varvat med marängbottnar tsm med just fyllning av jordgubbsgrädde och lemon curd. Den blir inte fullt lika söt då och så blir den hög och fin 🙂
Glad midsommar!
Hej!
Gör du egen lemoncurd, eller köper man det i affären ( var hittar jag det i så fall ) ??
Glad midsmmar!
Jag köpte den i sylt-hyllan
Tack, då ska jag försöka göra den tårtan idag!
Jag kanske är lite trög, men ska de hackade jordgubbarna vändas ner i all grädde, även den som ska ligga ovanpå tårtan? Så jag gör rätt nu ☺
Jag hackade ner hälften av jordgubbarna. Hälften av hälften blandade jag ner i grädden. Hälften la jag emellan.
Bara för att det skulle vara snyggt. På verkar inte smaken 🙂
Resten av gubbarna dekorerade jag tårtan med.