Passar på att tipsa om denna goding igen.
Medan det finns gott om rabarber.
Galet god, lova att prova så snart ni hinner.
Det här behöver du:
200 gram smör
250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 stjälkar rabarber + 2 msk strösocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm.
Skär de rabarberna tunt i lagom storlek så du kan fördela ut dem i formen. Men innan du lägger dit dem strö över lite socker.
Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp.
Pudra eventuellt över lite florsocker innan servering.Gottgottigottgott
Skär de rabarberna tunt i lagom storlek så du kan fördela ut dem i formen. Men innan du lägger dit dem strö över lite socker.
Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp.
Pudra eventuellt över lite florsocker innan servering.Gottgottigottgott
Hej Jenny jag måste bara fråga dig en sak 🙂 När ni har rest har ni bokat eget boende via någon sajt på nätet? Vad heter den? Tacksam för svar kram
Husen har vi hyrt via Homeaway 🙂
Kram
Hej måste den stå i kylen 3-4 timmar innan man kan äta den? Jag lät den svalna ordentligt o sen en dryg timme i kylen men när jag tog bort kanten på formen så rann den ut 🙁
Vad hade du för stl på formen?
Ca 22 cm
Det står i receptet arr jag har 24 cm
Din kaka hade behövt längre tid i ugnen ?
Aha såklart 🙂 tänk att 2 cm kan göra så mycket, det får jag tänka på i fortsättningen. Tack snälla för dina svar <3
Måste man ha vit choklad?
Så sugen att baka men har ingen choklad hemma! ?
Jag har inte provat utan.
Tips på något annat gott att ha i istället för rabarber?
Är den mycket söt i smaken? Ska ha gäster och den ena är inte så mycket för sött 🙂
Rabarberna är ju sura, så kombon är perfekt.
Finns en jättegod kladdkaka med vit choklad och citron. Himmelsk!!!!!