Hej igen,
Jag har precis ätit en sen lunch med äldsta sonen, han slutade tidigt idag. Efter det förberedde jag kräm till resten av barnen som kom hem efter skolan. Perfekt mellis & så smidigt då det blir klart på nolltid. Jag provade det fösta receptet som dök upp när jag googlade, tror det var arlas. Nu under sommaren så gillar iallafall jag att ta tillvara på vad trädgård och naturen erbjuder, för alla mina recept på ”safta & sylta” så hittar ni kategorin HÄR
Recept finns under bild.
Det här behöver du:
500 gram rabarber
1 1/2 dl strösocker
4 dl vatten
2 msk potatismjöl
Gör så här:
Koka upp vatten och socker. Skär ner rabarberna och låt sjuda i 5 minuter , jag lät mina sjuda så att de helt kokat samman.
Sänk värmen och rör ihop potatismjöl med kallt vatten. Rör ner redningen i en stråle, under omrörning. Vid första bubblan är det klart, så var snabb och ta bort krämen. Låt svalna något innan du servera.
Den kan ätas både ljummen och kall. Här föredrog barnen den kalla varianten.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och så ett litet tips för er som letar snygga festklänningar.
Kolla in nyheterna hos Bubbleroom
Rabarberkräm är något av det bästa jag vet (eller egentligen allt som har med rabarber att göra).
Kokade också rabarberkräm häromdagen:-))
Mums!
Rabarberkräm med russin ?
Här blandar vi gärna i lite hallon! Går ju lika bra med frusna, både lite naturlig sötma och färgen blir underbar!
Kan man ta maizena istället för potatismjöl
Testa med en aning kanel och lite pressad citron , supergott!
Hälften jordgubbar, hälften rabarber. Det är lyxkräm det…
Rabarberkräm med russin är jättegott. 😉