Smulpaj med blåbär

Gomorron på er,
Igår kom jag hem i bra tid och hann åka ut en sväng till vackra hissö med Thelma. Det är fint att få lite egen tid med alla ibland, vare sig det är en middag, en promenad eller en weekend. Vi hade sådan tur med vädret och allt är så grönt ute på Hissö nu, stannade till längst vägen och plockade lupiner, för att ställa i en hink sedan ute på trappen. Sommarkänsla eller vad? Idag vankas det barnkalas, Nomi har ju fyllt år för länge sedan, men hon och hennes vän Tindra ville ha deras kalas ihop, så det ska vi fixa idag. Till er som har mindre planer kanske ni kan slänga ihop något gott & enkelt till kaffet? Som den här:

En helt vanlig smulpaj bara rätt upp och ner.
Använd vilka bär eller frukter du vill sockra dem efter behov.

Jag hade en stor form, så all smulpaj-deg gick åt. Men om du har en mindre form så blir det deg över.
Lägg i en påse och frys in så har du tills nästa gång du ska baka. Supersmidigt dessutom.

Pajdegen :
200 gram smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker.

Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader.
Strö ut bären i en smord form ( 24 – 26 cm )  och pudra över potatismjöl.
Detta motverkar att bären vätskar sig när den bakas.Tärna smöret i en bunke, mät upp mjöl och socker och rör ner med smöret.
Arbeta ihop till en smulig deg och Strö sedan ut detta över bären. Gräddas i ugnen i ca 20-30 min ( beror på ugnen )  Men när pajen fått lite gyllene färg,
då är den färdig.

 

1
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Lätt plockmat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x