Här kommer ett middagstips!
Det här behöver
700 gram kycklingfile ( fryst hade jag )
ett gäng champinjoner
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk kycklingfond
3 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
Gör så här:
Ställ ugnen på 180-200 grader. Skär kycklingen i mindre bitar.
Vispa ihop grädde, crème fraîche, fond, soja + sambal oelek i en kastrull och låt sjuda upp.
Klyfta svampen över kycklingen och häll sedan över såsen.
Ställ in i ugnen i 30-40 minuter eller tills kycklingen är klar.
Severas genast med potatis eller kokt ris.
Smaklig måltid
hej, hur tänker du kring de senare larmen om de där farliga bakterierna i kyckling? Jag har blivit så himla uppjagad att jag inte vågar äta kyckling längre och jag vet inte hur man tinar fryst kyckling smart och alltså AAAAH, panik, för jag älskar kyckling…
Hade kyckling att laga igår och slängde ihop detta och la mig i soffan (Y) Fick en stor tumme upp idag utav sambon som fick detta i sin matlåda – tack för bra enkla recept!!
Sambalolek är så gott i mat. Igår gjorde jag den här
http://nouw.com/gourmettjejen/mort-kott-i-sambalolek-sas-30103197
Kram
Lägger du i både kycklingen och svampen råa?
Lagade det här igår med blomkålsris till. Det blev sååååå gott! Ville dricka såsen med sugrör! Mums!
2 msk Sambal oelek pluss 2tsk rapsolja + lite soya stek så du får lite färg
Tvåla sen in kycklingklubborna 4st med sambalröran baka av i ugn på 125˚
Tills benen lossnar på klubban garanterar en smakrik upplevelse med lagom hetta
/ Pralens kök
Är det så farligt att äta kyckling så skulle jag vara död för längesen
Kan man göra den dagen innan den ska ätas?