Hej där!
Mycket chokladbollar blir det. Det borde faktiskt vara bland det vanligaste vi bakar. Inte minst denna veckan då det är ”Chokladbollens Dag” imorgon. Jag tycker dessa temadagar är lite roliga, tycker inte ni det. Och vill ni skoja till det så prova dessa med center i. Eller varför inte dessa med lakrits, eller kanske dessa godingar som smakar precis som delikatobollar. Jag har även lyxiga chokladbollar doppade i choklad, klicka här för att komma till recept.
Eller så provar ni bara dessa godingar. Bakade på Oboý.
Det här behöver du :
150 gram smör
2 dl strösocker
10-12 msk med oboy
6 dl havregryn
1 dl mjölk
Gör så här:
Blanda allt i en skål och rör ihop till en smet , jag använder elvisp.
Ställ kallt i en halvtimme och forma sedan lagom stora chokladbollar.
Rulla i kokos och sen är det klart.
Va smart du är och rullar i en chokladbollarna i en matlåda! Jag använder alltid ett fat och det är pärlsocker/strössel över högt och lågt, speciellt när kidsen hjälper till.
Att jag inte tänkte på det hehe
Om det är chokladbollens dag imorgon ska jag baka dina delikatobollar, dom är en favorit här hemma. 🙂
Roligt att höra 🙂
Hej!
Tack för ett super smarrigt tips, sååå goda! 🙂
Går det stt frysa dem eller kan man ha dem i kylskåp i en vecka, vad skullle du ha gjort?
Ha en bra helg!
Mvh Anna
De håller fint i kylen :))