En pastellig och gullig liten kalastårta
Som kanske räcker till fyra godisgrisar.
Jag använde mig av formar på 12 cm i diameter. Smidigt att förbereda då man med fördel fryser in tårtbottnarna.
Det är bara ett plus att göra de då de blir mer lätthanterliga.
Det här behöver du för att baka 2 bottnar:
2 ägg
2 dl strösocker
3/4 dl kokhett vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker vitt & pösigt. Vänd ner vattnet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i smeten.
Vänd upp i smorda & bröade formar och grädda dem i cirka 25- 35 minuter. Eller tills de är genombakade.
Känn efter med en sticka, de ska inte vara kladdigt i mitten.
Fyllningen:
1 dl vispgrädde
100 gram mascarpone
1 dl färska hallon
1/2 dl florsocker
Fyllningen där du så här:
Vispa grädden fast & hård, och tillsätt mascarponen. Rör väl till en slät kräm.
Mosa ihop hallon och florsocker på en tallrik, och rör sedan ihop med grädden.
Dela de kalla tårtbottnarna på mitten och fyll dem med hallonfyllningen.
Plasta och ställ sedan in i kylen över natten.
Toppingen:
2 dl grädde
strössel
godis
Innan servering, vispar du grädden fast, och fördelar ut den över tårtan.
Lägg färgglatt strössel runt omkring och bygg upp toppen med färgglatt och tjusigt godis.
Klart!
Fin tàrta, men hur gjorde du för att fà pà strösslet pà kanterna??
Jag hällde strössel i händerna och ”duttade” dit 🙂
Jättefin tårta!? Vad är det för storlek på formarna du hade till bottnarna? ?
Det står i receptet 🙂
Lite trött såhär på en fredagkväll, men är hela receptet för två såna fina tårtor? ???
Nej det är en liten hög tårta :)) ?
På instagram har du en tårta ” choklad dröm ” var finns receptet?
Tack för en bra blogg med massa goda recept 🙂 Tänkte höra om man kan göra fyllningen till tårtan med frusna hallon? Eller blir det för vattnigt?
Vilken härlig tårta! Undrar bara om godiset färgar av sig på grädden, eller hur man undviker det?
Kan man göra ferro rocher tårtan dagen innan man ska ha den ?