Jag sitter på flygplatsen och väntar in mitt flyg hem.
Har haft bra & givande möten, och kan snart berätta lite spännande nyheter för er.
Men nu börjar vi med ett tips på en lättlagad middag.
Här är en smidig och GOD sådan
Potatisen pressade jag för att få den lite festligare,
kycklingen stekte jag bara rätt uppochner med lite salt & peppar.
Såsen gjorde jag så här:
1 gul lök
1 msk smör
1 – 1/2 msk stött rose peppar
1 dl stek sky / eller 2 msk koncentrerad fond + vatten
4 dl grädde
1/2 msk kinesisk soja
salt och peppar
Önskar man såsen lite tjockare, så red av med lite maizena
Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd.
Blanda ner fond, soja, vatten, grädde och roespeppar. Låt sjuda i tio minuter.
Sila såsen, innan du häller upp den i en såsbringare.
Serveras med pressad potatis och stekt kyckling.