Hej raringar,
Ooops så stressigt det blev här. Tyckte att jag hade gott om tid efter att barnen gått till skolan. Men tiden försvann snabbare än blixten. Nu sitter vi iallafall i bilen, med förhoppningsvis har vi fått med det viktigaste i resväskorna. Jag tänkte passa på att jobba i några timmar nu medan Jonathan kör. Vi flyger från Köpenhamn, känns smidigare för oss än att bila upp till stockholm. Jag kommer uppdatera från resan, och så har jag i vanlig ordning massor med tidsinställda recept på mat- & bakverk.
Tipselitips på sött att baka till påsk.
Så här gör jag med chokladbollssmet:
150 gram smör
5 dl havregryn
2 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe ( eller vatten )
2 msk kakao
3 msk oboy
35 gram smält choklad
Topping : kokos eller strössel
Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i 1 timme innan du arbetar med smeten.
Sedan formar du valfria chokladdjur och doppar i strössel.
Så otroligt söta små igelkottar? Vad använder du till ögon? Tack för en mycket kul blogg! Köpte din bok till mig själv i present nyligen, Många plus för den!??????
Det var barq strössel, som jag målade en prick på med ätbar färg.
Vilka söta! De ska jag göra till barnen. Men, vad har du till ögonen? // Josefin