Strips på sötpotatis är väl bland det godaste som finns. Mums
De ska vara kripsiga och lite sega, och den söta smaken med lite flingsalt är ju bara en fantastisk kombo.
Men sladdriga sötpotatis strips, det är inte gott. Så här kommer ett knep på hur du ska få dem att vara perfekt krispiga, utan fritering.
Eftersom det är måndag idag är det även på sin plats att äta vegetariskt. Så servera gärna dina strips med ett vegetariskt alternativ. Veg.burgare eller något annat gott.
Du behöver :
1 stor sötpotatis
2-3 msk potatismjöl
rapsolja
flingsalt
Recept på basilikasås :
1 kruka med färsk basilika
2 1/2 dl creme fraiche orginal
3 msk olivolja
1/2 tsk örtkrydda
lite flingsalt
Så här gör du basilikasåsen:
Plocka bort basilika bladen och lägg i en skål tillsammans med krydda,
salt, olivolja och creme fraiche. Mixa allt slätt och ställ kallt fram till servering.
Gör dina sötpotatisstrips så här:
Skrubba din sötpotatis och skär den i tjocka strimlor. Precis som pommes strips.
Lägg dem i kallt vatten i cirka 15 minuter, ställ ugnen på 225 grader.
Ta upp dem och låt dem rinna av. Blanda dem med ett par- tre msk potatismjöl, och lägg sedan ut dem på en plåt. Nu råkade mitt bakplåtspapper vara slut, men lägg dem gärna på bakplåtspapper.
Ringla över lite matolja.
Lägg dem inte i en hög utan rada upp dem så att de inte nuddar varandra.
Skjuts in i ugnen, och låt den bakas där i 20 minuter ( mer eller mindre beroende på hur tjocka du gör dem)
Strö över flingsalt och servera.
Magiskt gott och de blir perfekt krispiga.
Vilket bra tips! Jag brukar även strö över sesamfrön över min sötpotatis, det är supergott 🙂
Tack för det tipset! vi har provat allt här hemma för krispighet men inte riktigt lyckats. Älskar sötpotatis strips…
Säger som de andra! Tack för tipset! Har provat flera gånger men inte fått till krispigheten så detta får jag testa nästa gång 🙂
Åh jag kan äta såna strips som godis! hahah ^^ <3
Bra tips om man inte vill fritera i fritös. Jag Älskar sötpotatis så måste prova genast! Vi brukar ha sötpotatis i en bowl ( recept från linas matkasse faktiskt). Då skulle man skära potatisen i kuber, strö över majsmjöl,salt och olja och in i ugnen. Blev också krispigt och gott!
Älskar sötpotatis pommes, hör i USA äts mycket sötpotatis. Jag gillar däremot inte alls sötpotatismos gratinerat med mashmallows på som man får på Thanksgiving här.
Haha.. Det lät väldigt amerikanskt 😉 Fast det kan ju inte vara gott.
Kram
Dessa var supergoda! Lagom krispiga också. Tack för receptet ☺
Visst vart de goda.
Kmmer aldrig göra annorlunda efter dessa.
Mumma
dessa var supergoda! Kan man göra på samma sätt med vanliga ”pommes” för att få krispigheten?
Jag har inte provat. Men rimligen borde det vara så 🙂
Oh, så gott detta var! ?????