Här kommer förslag på en veckomatsedel för kommande dagar.
Klicka på respektive rätt för att komma till receptet.
Måndag Vegetariska burgare med pommes
Tisdag: Köttfärssås med spagetti
Onsdag Lax med krämig risoni
Torsdag Möra kotletter i ugn
Fredag Fläskfile Provencale.
För 4-5 personer:
2 putsade fläskfileer
12 potatisar ( fast sort )
olivolja
flingsalt
Provencalesmör:
100 gram smör
1/2 kruka finhackad persilja
3 små vitlöksklyftor
salt
Gör så här:
Börja med provencalesmöret, vilket kan förberedas dagen innan. Rör ihop alla ingredienser och forma till en rulle med hjälp av bakplåtspapper eller folie. Lägg in i frysen tills det är dags att använda.
Ställ ugnen på 200 grader,
Skala och skiva potatisen tunt och skölj den i kallt vatten. Bred ut potatisen i en form ( de ska ligga ett lager potatis) så lagar ni till många är det smidigt att breda ut över en smord ugnsform. Ringla över rikligt med olja och strö över salt och ställ in i ugnen. I cirka 20 minuter, känn så att den är mjuk. Ta fram provencalesmöret och skär upp det så att det tinar något. Skär fläskfilen i centimeter tjocka medaljonger och smörtstek dem med salt & peppar några minuter på varje sida tills de är genomstekta.
* * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet : Havrekakor doppade i choklad
Det här behöver du
200 gram smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
6 dl havregryn
1 tsk hjorthornssalt
Garnering: 300 gram mörk chokald
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader. Mät upp alla ingredienser i en skål / matberedare och arbeta ihop till en deg.
Kan behövas en klick mer smör för att få den formbar. Rulla ut degen och skär 35-38 bitar. Forma varje bit till en boll och platta till den med handen. ( De flyter inte ut så mycket)
Grädda den i mitten på ugnen i cirka 10 – 12 minuter, ta ur och låt svalna. Smält chokladen i micron eller över vattenbad och chokladdoppa de nu kalla kakorna.
Låt chokladen stelna, sedan är de klara att serveras.
Åh så mycket gott 🙂
Möra kotletter i ugn är min favorit!