Kikar förbi med middagstipset.
Och idag hade jag tyvärr inget vegetariskt alternativ på lager. Så istället tipsar jag om denna goda soppa. Däremot kan man lätt byta ut köttfärsen mot vegetariskt alternativ.
Det här behöver du till 4-5 personer:
smör
4 dl riven vitkål
2 rivna potatisar
2 finhackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
2 rivna morötter
2 msk tomatpure
500 gram nötfärs
400 gram krossade tomater
10- 12 dl vatten
4 msk konc. oxfond
1/4 dels röd paprika
sockerärtor
salt & svartpeppar
ev. sambal oelek
Serveras med en klick gräddfil
Gör så här :
Hetta upp en kastrull med lite olivolja eller smör. Vänd ner alla rivna grönsaker / lök (förutom paprikan & sockerärtor ) i kastrullen och fräs tills det har fått en vacker färg. Pressa ner tomatpuren och rör runt. Vänd ner köttfärsen och fräs den klar. Tillsätt tomatkross, vatten & fond och låt sjuda upp. Vänd ner paprikan + sockerärtor och låt sjuda ett par minuter. Jag väntar med att vända i paprika och sockerärtor för att jag tycker det är trevligt med lite tuggmotstånd i dessa grönsaker. Önskar du mer vätska så tillsätt det.
Smaka av med salt & peppar och ev sambal oelek och servera.
Den soppan låter jättegod. Ska spara receptet och laga inom kort. Tack för tips!
Ser supergott ut, soppa är verkligen underskattat! <3
Åh den ser jättegod ut 🙂
Såå snygg blå tallrik:-))
Tack för tipset. Här kommer mitt vegetariska sopptips för dagen:-)
http://nouw.com/gourmettjejen/tomatsoppa-26522109