Gomorron,
Här kommer en tidig veckomatsedel
hoppas ni hittar lite ni gillar annars finns det 190 stycken till HÄR
Måndag vegetarisk ostpaj
Tisdag fisksoppa med rödcurry
Onsdag fylld choritzo med mos
Torsdag chili con carne med ris
Fredag Kyckling- & couscouspanna
Det här behöver du:
Kyckling med mangosalsa och kryddig bulgur
4 pers
Bulgur
4 kycklingfiléer
250 g mango chutney
saften från 1 lime
1 tsk ( 1 msk för mkt hetta ) sambal oelek
2 dl bulgur eller couscous
2 msk olivolja
1/2 tsk gurkmeja
80 g färsk spenat
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
3 färska lökar
ca 12 st minitomater
olivolja till stekning
salt och peppar
Gör så här :
Blanda mango chutney i en skål med limesaft och sambal oelek. Skär kycklingen i tunna skivor och marinera i 1/4 av chutneyn. Spara resten som tillbehör till maträtten. Koka sedan bulgur enligt anvisningarna på paketet. Skär auberginen i mindre bitar och strö lite salt över bitarna och ställ åt sidan. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och smula ner bulgur i pannan. Stek ”torr” och krydda med gurkmeja, salt och peppar. Blanda ner spenaten och tunt skivad vitlök mot slutet och låt den
mjukna. Håll varm. Klappa auberginen torr med ett hushållspapper. Stek gyllenbrun i olivolja. Blanda ner bulgur bland auberginen och låt allt bli varmt. Grilla kycklingen på en grill eller i en grillpanna ca 2 minuter på var sida tillsammans med lök i kvartar och tomater i halvor. Servera sedan med resten av mangosåsen. Vill man hetta till maträtten mer så kan man ta mer av sambal oelek.
jag älskar din blogg och du är en förebild 🙂
kika gärna in på min http://nouw.com/matk%C3%A4rlek
Så mycket inspiration till mat du ger oss! Tack. Mitt bästa vegetariska allternativ är detta….
http://nouw.com/gourmettjejen/zucchinipasta-med-het-tomat-och-mozzarel-27955272
Hej var hittar man mango chutney och sabal olekek. Vilken sort använder du.
Det finns i alla matvarubutiker 🙂
jag använder olika märken.