Att toppa grytorna med lingon är supergott. Det ger en fräsch smak, och passar både köttgrytor och kycklinggrytor. Sen blir det väldigt vackert också.
Skogsgryta med kyckling & Lingon
Det här behöver du till 4 personer:
4 stora kycklingfile
smör till stekning
2 1/2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
1 tsk tomatpur
3 msk konc. oxfond
1 msk med rödvinbärsgele
salt & peppar
2 msk lingon ( frysta )
Serveras med kokt ris
Gör så här:
Strimla kycklingen, och stek den klart i smör. Vänd ner creme fraiche, fond, grädden sojan, tomatpuren och låt sjuda upp på svag värme. Smaka av med gelen & salt och peppar. Strössla över lingon och servera.
Gott med ris & god sallad
Ser nästan ut som en levergryta jag åt när jag var liten ^^ gött!
Testa att ha i viltforskare istället för oxfond, galet gott??