Veckomatsedel 185 i ordningen ,
Hittar du inget här så finns 184 andra att söka bland HÄR
Måndag Halloumibiffar med mos
Tisdag Fiskburgare med gurkdressing
Onsdag Laxgratäng med pesto
Torsdag Kycklingbiffar i citronsås
Fredag Oxfilesallad
Till 4 personer:
800 gram oxfile
smör
salt och peppar
olivolja
10 -12 små kokpotatisar
250 gram sockerärter
1 ask med körsbärstomater
1 röd lök
Toppa med knaperstekt bacon & klippt färsk gräslök
Fetaostkräm
2 1/2 dl creme fraiche
1 /2 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning med fetaost
lite salt
lite italeinska salladskrydda
Gör så här:
Ta fram oxfilen minst 2 timmar innan. Ställ ugnen på 180 grader.
Mosa ihop alla ingredienser till fetaostkrämen och ställ kallt fram till servering. Stek oxfilen i smör med salt & peppar. Bryn den runt om tills den får vacker färg. Ställ sedan in den i ugnen med en köttermometer i den tjockaste delen av filen. Koka potatisen under tiden, och när köttet är klart ( för medium cirka 58-60 grader ) ta ut och rulla in filen i folie.Köttet ska vila i 10 minuter, så under tiden fräser du på tomater, sockerärter och rödlök med lite olivolja, de ska bara få lite färg och bli varma. Klyfta ner potatisen och skär upp köttet och fördela ut på ett stort fat. Sist strö över knaperstekt bacon.
Servera genast.
* * * * * * * * * * *
Bountykladdis
Det här behöver du för att baka kladdkaka 24 cm :
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör
Bountytopping
200 gram kokosflingor
1 burk kondenserad sötad mjölk
200 gram mörk choklad
1 msk kokosflingor
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, och häll ner smeten. Grädda den i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter.
Ställ in i kylskåp och låt svalna i formen. Gärna i fyra timmar innan servering.
Blanda ihop kondenserad mjölk & koksflingor. Och bred ut detta över kakan. Smält chokladen och strö över kokosen. Låt stelna innan du skär upp lagom stora bitar och bjuder på.
Den salladen såg helt underbar ut!<3
kram
Emma
Åh så mycket gott 😀
Hej behöver man koka mjölken?