En riktigt krämig chokladmoussetårta.
Kanske något att bjussa gästerna på denna till helgen ….
Omnomnom
Botten:
200 gram cookies ( te.x Maryland )
80 gram smält smör
Mousse:
3 gelatinblad
400 gram mjölkchoklad
250 gram mascarpone
500 gram philadelphiaost
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk vatten
1 rulle center
Topping:
färska hallon
1 rulle center
Gör så här:
Mixa kakorna till smulor och rör ihop med det smälta smöret.
Pressa ut blandningen i en rund springform med avtagbara kanter. ( cirka 22-24 cm) Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad ( den ska inte bli för varm )
Vispa ihop mascarpone& färskostmed en elvisp i en bunke. Vispa grädden tills den är ordentligt fast och bildar stadiga toppar. Vänd ner grädden tillsammans med chokladen i mascarponeblaningen, vänd försiktigt med en slickepott tills allt är väl blandat.
Krama ur gelantinbladen och värm dem tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull, de ska precis bara smälta. Rör ner detta i smeten, och rör kraftigt så att allt blandar sig väl. Grovhacka ner centern och blanda om fördela sedan ut jämt över kakbotten.
Låt stå och svalna i kylskåpet i minst 5 timmar, men gärna över natten.
Toppa med center och hallon.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och ett annat litet Tisdagstips är ju REA:N på Bubbleroom, där det just nu är upp till 70 %
på alla dessa fina kläder. KLICKA HÄR.
Ser ju så god ut. Vilken dröm!
Wow!
Ska de vara cookies m chokladbitar i?
Vilka du gillar bäst :))
Går det att byta ut gelatinblad mot gelatinpulver??
Läs på gelantinpulvrets förpackning. Men det ska funka fint.
Vad är mascarpone riktigt? Undrar om vi har någå sånt i Finland… finns det något det påminner om? 😀
Om du inte hittar det så går det byta ut mot fäskost. ( Philadelphia )
Rör kraftigt ner gelatinet, med elvisp el vända runt med slickepott?
Jag hade slickepotten.
Det ser jättegott ut!
Tror du att den går att frysa in i portionsbitar?
Herregud. Ser ut som en dröm. ??
Hej Jenny!
Går det att göra denna glutenfri?
Mvh
Se till att kakorna till mixar är glutenfria. Svårare än så borde det inte vara.
Går den att frysa in??
Vad gick fel när det skar sig när gelatinbladen vispades ner? Var smeten för kall mot gelatinlösningen?
Hej! På bilden ser det ut som att du lyckats få bort kakan från springformens botten, om det är så, hur har du lyckats ? ? Med vänliga hälsningar Melinda
Lägg bakplåtspapper i springformen 🙂 Eller plastfolie.
Ungefär hur många portioner räcker denna till?
Kan man göra ett vegetariskt alternativ? Dvs ersätta gelatinblad med något annat? Om ja, i så fall vad?
Går denna att förvereda klart typ 5 dagar innan? Typ frysa ner? Ska opereras innan födelsedagen så tänkte förbereda 🙂
Kan man göra denna fast med vit choklad 😍
Hej jag undrar så fler om det blir okej om jag fryser den. Vill förbereda mig inför stort kalas.